2014.04.27. Fertő-tó (Andris beszámolója)

szal nagyon királyul kezdődött már az előző héten végig beteg voltam, takony, némi láz, brutál köhogő rohamok. edzeni feleannyit se tudtam, mint amennyit akartam. még pénteken egy jó kis gyomorrontást is sikerült összeszedni, szombat reggelt egy jó kiadós hányással kezdtem…f@sza, mire kijövök az egyikből jön a másik. délben tudtam enni először, de nagyjából kijött minden. du sógorral mentem egy órát, egész jól ment ahhoz képest.
vasárnap ébredés, végre ki tudtam aludni magam kb egy hét után. fura is volt, verseny előtt nem szokott ilyen jól menni az alvás. kigurulás Szerpentin bázishoz, menés bemelegíteni. egész sokan összejöttünk. VCs, MÁ, Z3, PCs….valakit kihagyok szerintem : )
beállunk ketrece 1 órával rajt előtt, de így is pont jókor, nem lett volna meg az első sor 10 p-vel később már.
Ákos adott egy qrva jó interjú, mint a nagyok, szétröhögtem magam!! “erős mezőnyre számítunk”, “jó helyezést szeretnénk”, “nagy kűzdelem lesz” stb….
rajt.
szőlődombon nem akartam totál ellőni mindent, tudtam, hogy az elmúlt hét nem segített. kicsit el is távolodott 20-30 ember, köztük Ákos. én tettem VCs-re meg PCs-re a kereket. lefelében viszont nem akart közeledni a sor, gondoltam előre állok én is vezetni. aztán hirtelen egyedül lettem egy darabig. kis összevisszaság, de összeálltunk kb 10 lánctalpazni, hogy felérjük az elejét. max 150m lehetett. felértek ránk is még jó sokan, mondom király felérünk, 20an nem fognak véigmenni (ekkor még nem tudtam, hogy 2en végigmentek : ))
Levi is ott volt, király, 3an már elöl leszünk. szépen fel is értük az elejét, de nem voltam valami jól. torkom lángolt, köhögtem. bakker. mondom nem baj, elmegyek oldalszélig, aztán lesz ami lesz. kajáltam, piáltam, próbáltam összeszedni magam. oldalszeles részre jobban is lettem, még Ákos mondta is, hogy előrébb kéne menni, mert azért mégiscsak vagyunk vagy 60-an, iszonyat szélezés lesz, ha rossz helyen vagy akkor vége. kicsit össze is szedtem magam, és feljebb mentem kb első 20-30-ba. aztán jött a durvulás. egyes sor, nekem úgy tűnt, hogy órákon át. én befoglaltam az aszfalt jobb szélés, engem onnan max páncélossal lehetett volna kirobbantani. onnantól csak lenti fogás kb befutóig. viszont valahogy kibírtam, nem volt élethalál, csak közel hozzá : )
mindenesetre valahogy sikerült elöl maradni. 5 perc nyugiban megjön Ákos, mondta, hogy rosszkor volt rossz helyen. nem is akarom tudni, mien lehetett felérni ott amikor szétszakadt a sor. Levi is rossz helyen volt, ő már nem ért fel. (3 an beértek a két nagyobb sor között, jesszusom hogy????).

folyamatos lószok voltak, óriás menés (nekem tuti). nem volt sok nyugodtság, alig tudtam fönt fogni a kormányt. dombokon már egész jól éreztem magam végig elöl tudtam lenni, volt, hogy legelőlre kerültem, de gyorsan kiálltam.
oggau-n látom, hogy Ákos szembesávba nyom egy durvát. hálistennek körbe voltam fogva, így eszembe se jutott, hogy tegyem a kereket!
ekkorra kialakult egy elmenés, én már nem tudtam követni, hogy hányan, meg hogyan, de a lényeg, hogy volt ott szerpentines.
kiráááály!!!!!
nekem innentől könnyű dolgom volt, ahogy tudtam próbáltam az üldözést zavarni. végig első -második helyen helyezkedtünk, ahogy sikerült Németh Ádámmal (ő Popovicsnak segített). egyszer meg is torpant a mezőny, mert engem nem akart senki leváltani, én meg vezetni nem fogok.
valószínű, hogy így is úgy is beértek volna, de így már volt vagy 200m előnyük, és rust után voltunk már. zsííííííííííííír!!!!!!!!
itt én már teljesen halálomon voltam, most nem lesz mosolygós kép : )
Ádám valahogy mögöttem volt, gondoltam ő erős arc, próbálom tartani ezt a helyet, kb mindent kiadtam magamból, de sikerült.

huhh, vége, el se hiszem. iszonyatosan nehéz verseny volt ez nekem. sokkal gyorsabb volt, mint tavaly, sokkal nagyobb szélben. kifingtam.
Ákos ott volt a célegyenes végén, megpaskoltam a fejét, mondtam, hogy guruljunk egy kicsit, mert itt halunk meg. aztán sátor, Masának puszi, kajálás.
de örültem, mint a majom, meglett a 10. hely, elöl tudtam maradni.
mindenkinek grats, iszonyat volt a szeles rész.

és tuti, hogy írtam mindenféle összevisszaságot, és tuti kimaradt egy csomó dolog, de kb így éltem át : )))

Comments are closed.